Vitamina B12, un strop de energie

Vitamina B12, un strop de energie

Postat de:

Vitamina B12 - Un strop de energie

Vitamina B-12, impreuna cu alti sapte membri ai vitaminelor din complexul B, ajuta organismul cu functiile sale metabolice, astfel, caștigandusi reputatia ca vitamina ce poate furniza energie. Un micronutrient, vitamina B-12 este necesara doar in cantitati mici în organism. Vitamina B-12 este de obicei gasita in surse animale, cum ar fi oua, lapte si produse lactate, moluste si pasari de curte.
Cei care se abtin de la consumul de carne, trebuie sa ia in considerare necesitatea de a lua un supliment cu vitamin B12 pentru a se asigura ca primesc cantitati suficiente in dieta zilnica.

Rolul in corp

Impreuna cu producerea de noi celule rosii din sange, vitamina B-12 ajuta la reglarea transmisiilor nervoase si sintetizarea ADN-ului. Functii mai mici in organism, includ aportul la crearea unor hormoni, lipide pentru a ajuta la construirea structurilor membranei celulare si proteine. In unele cazuri, vitamina B-12 poate fi folosita ca sursa de energie pentru functiile metabolice.

Sursa de energie

Vitamina B-12 este esentiala pentru producerea de energie în organism, un impuls de energie rapida.
Vitamina B-12 poate reduce, in unele cazuri senzatiile de oboseala si slabiciune asociate cu anemia megaloblastică. Acest tip de anemie apare atunci cand nu există suficient oxigen adus la celule pentru a produce energie pentru organism, ceea ce duce la la sinteza ADN-ului sarac in producția de celule roșii din sange și o scadere consecutivă a nivelului de hemoglobina din sange. Anemia megaloblastică poate să apara atunci cand nu exista suficienta vitamina B12 sau acid folic în organism.

Semnele vizibile ale deficientei de Vitamina B12

Paloare; ulcerații la nivelul gurii; limba umflata, acestea sunt unele dintre semnele vizibile ale unui deficit de vitamina B12.
Batai rapide ale inimii sau palpitatii sunt alte semne legate de fluxul de sange, și uneori, aparitia usoara a vanatailor, sunt, de asemenea, ezultat al unei deficiente de lunga durata.

Adultii cu vârsta peste 50 de ani

Pe masura ce inaintam in varsta, stomacul produce mai puțin acid, iar acidul din stomac este esențial pentru absorbția de vitamina B12. Aproximativ unul din 31 de adulti de peste 50 de ani sunt deficitari. Persoanele in varsta, de asemenea, de multe ori au un apetit mai sarac si aportul de alimente este redus, unii dintre noi pot lua medicamente (cum ar fi medicamentele de arsuri la stomac), care pot reduce și mai mult nivelurile de acid gastric. De fapt, unii seniori iși pierd de fapt, capacitatea de a absorbi vitamina B12 din alimente si trebuie să-l obtina prin intermediul suplimentelor.

Recomandari de consum

O doză zilnică de 2,4 micrograme de vitamina B-12 este suficientă pentru adulti sanatosi barbati și femei. Acest nivel de consum inseamna ca ar trebui sa aduca suficient nivel de vitamina B-12 in organismul dvs. pentru a ajuta la susținerea functiilor metabolice sanatoase, reducand probabilitatea de oboseala sau slabiciune, ca urmare a unui metabolism sarac. Dar nivelurile scazute de energie pot fi rezultatele al unui numar de factori. Dacă suferiti in mod regulat de la oboseala si de energie scazuta, vorbiti cu un profesionist din domeniul medical, deoarece aceasta poate fi un simptom al unor alte probleme medicale.
luând vitamine

Cantitatile in exces de vitamina B12 de care corpul tau nu are nevoie, vor fi eliminate din sistem.
Vitamina B-12, la fel ca toate vitaminele, nu sunt remediul pentru boli. Vitaminele nu au o funcție directa în organism, si astfel acestea nu ar trebui să fie considerate ca surse de energie imediate. Mai degraba, vitaminele actioneaza prin legarea de enzime pentru a ajuta la reactiile chimice din organism.

Lasa un raspuns

Scroll