Beneficii Vitamina E

Beneficii Vitamina E

Postat de:
Vitamina E este un puternic antioxidant care poate ajuta la reducerea daunelor provocate de radicalii liberi si la încetinirea procesului de îmbatrânire a celulelor.

Beneficii Vitamina E

Antioxidant

Vitamina E este un antioxidant. 
Acesta va poate ajuta sa va protejati celulele de daune. 
Acest nutrient esential apare în mod natural în multe alimente. 
Este, de asemenea, disponibil ca supliment alimentar. 
Uneori, este în alimente procesate. 
Vitamina E este liposolubila. 
Aceasta înseamna ca corpul tau stocheaza si îl foloseste dupa cum este necesar.

Termenul „vitamina E” descrie opt compusi diferiti. 
Alfa-tocoferolul este cel mai activ la om.

Durata mai mare de viata celulara

Probabil ati vazut rugina pe bicicleta sau pe masina. 
Un proces similar de oxidare si îmbatrânire accelerata are loc în corpul tau atunci când celulele sunt expuse la molecule numite radicali liberi. 
Radicalii liberi slabesc si descompun celulele sanatoase. 
Aceste molecule pot contribui, de asemenea, la boli de inima si cancer.

Radicalii liberi se formeaza ca rezultat al proceselor normale ale corpului. 
Acestea provoaca daune care va scurteaza viata celulelor.
Vitamina E este un puternic antioxidant care poate ajuta la reducerea daunelor provocate de radicalii liberi si la încetinirea procesului de îmbatrânire a celulelor.

Protectie suplimentara

Vitamina E poate ajuta persoanele cu factori de risc de mediu sau de stil de viata mai mari.
Radicalii liberi sunt crescuti cu:

  • fumatul tigarilor

  • expunerea la poluarea aerului

  • expunere mare la razele ultraviolete de la lumina soarelui


Vitamina E poate ajuta la repararea celulelor deteriorate.

Este dificil sa consumi prea multa vitamina E în dieta obisnuita. 
Nu este nici riscant, nici daunator sa obtineti vitamina E din surse alimentare.

Suplimente: Nu depasiti masura

In timp ce supradozajul cu vitamina E pe baza de alimente este putin probabil, administrarea de doze mari de aceasta vitamina sub forma de supliment poate provoca reactii adverse.

Dozele nu trebuie sa depaseasca1.000 de unitati internationale (UI) pe zi.

Eticheta

Cele doua tipuri de vitamina E disponibile ca suplimente sunt forma naturala, care este d-alfa-tocoferolul si forma sintetica, care este dl-alfa-tocoferolul. Forma naturala este mai activa biologic. 
Din acest motiv, ADR-ul este de 22,4 UI. ADR-ul formei sintetice este de 33,3 UI.

Verificati eticheta pentru a determina ce form de vitamina E aveti. 
Informatiile de pe eticheta va pot ajuta sa va asigurati ca primiti doza adecvata.

Modalitati de a-ti obtine E-ul

Urmtoarele alimente sunt surse bune de vitamina E:

  • seminte de floarea-soarelui prjite uscate, 1 uncie (oz = 28 g), care furnizeaz 7,4 mg de vitamina E

  • alune prjite uscate, 1 oz, care furnizeaz 4,3 mg de vitamina E

  • arahide prjite uscate, 1 oz, care furnizeaz 2,2 mg de vitamina E

  • migdale prjite uscate, 1 oz, care furnizeaz 6,8 mg de vitamina E

  • spanac, fiert, 1/2 cana, care furnizeaza 1,9 mg de vitamina E

  • broccoli, tocat si fiert, 1/2 can, care furnizeaz 1,2 mg de vitamina E

  • fructe kiwi, 1 de dimensiuni medii, care furnizeaz 1,1 mg de vitamina E

  • mango, feliat, 1/2 can, care furnizeaz 0,7 mg de vitamina E.

  • rosii, crude, 1 de dimensiuni medii, care furnizeaz 0,7 mg de vitamina E.

Extra vitamina E

O modalitate usoara de a obtine suficienta vitamina E în dieta dvs. este sa adugati o lingura de ulei de germeni de grâu la o reteta. 
Alternativ, puteti mânca seminte de floarea soarelui. 
Acest lucru va furniza peste 20 mg de vitamina E, care este mai mult decât necesarul unei zile.

Faceti o salata de kale sau spanac si aruncati câteva alune pentru a obtine un impuls crocant de vitamina E.

Lasa un raspuns

Scroll